úterý 9. srpna 2011

POZASTAVENÍ - několik obrázků

Sluníčko dělá si z nás legraci, léto bylo někdy minulý měsíc ve čtvrtek a kolkolem dějí se věci - VĚCI PODIVNÉ  a zdá se že špatné. Špatné nejen samy sebou, ale i ve svých důsledcích. Televize, hlavně ta bulvárnější větev, chytá se jich jak tonoucí záchranného stébla a vůbec neřeší jakou že náladu to vlastně šíří. Hlavně že má "krvavou bombu" ve stojatém nálevu okurkové sezóny. 
Přivítal bych, a jistě ne sám, kdyby místo šíření strachu a nenávisti, dala v solidním čase prostor odborníkům v oblasti sociologie, psychologie a co já vím jak se všechny ty obory jmenují, aby konečně a bez nesmyslných ohledů a zábran pojmenovali nejen tento brutální čin. Ano, ze zkušenosti vím, že pokud mám z něčeho obavy, velice pomůže to NĚCO pojmenovat. Tím zbavím hrozbu jejího tajemství. Bojím se toho co nechápu, co je mimo přímou zkušenost. Teprve když vím proti čemu stojím, čemu jsem nucen čelit, mohu hledat a najít způsob jek se účinně  bránit.
Samozřejmost, s jakou řešila jedna skupina obyvatel občanskou neshodu hrubým, ba navýsost brutálním násilím, je otřesná. Navíc je to, podle mne, velice nebezpečný a návodný příklad pro mnohé další skupiny unuděných, alkoholu a drogám holdujících obyvatel měst. Pokud trest za jejich činy nebude "HODNĚ TVRDÝ" - (podle mne je kvalifikace: ublížení na zdraví: naprosto mimo) dopustí se "SPRAVEDLNOST" osudové chyby. Vždyť ta "parta" se záměrně ozbrojila a napadla hosty i zaměstnance baru. To že nikdo nezemřel, je pouhá náhoda. Oni tam přišli s  úmyslem ZABÍJET.
Myslím, že je opravdu na místě aby NĚKDO, nejlépe ODBORNÍCI pojmenoval problém a aby orgány k tomu určené začaly KONAT. Jednak hrozí nebezpečí z prodlení a druhak to horší nebezpečí. ODPLATA. Tato země má hromadu problémů k řešení a připustit ještě toto....????!!!!

:-(  děda.

1 komentář:

  1. Ve světle londýnských novinek to nabývá až obludných rozměrů. Co se to proboha děje ?!

    OdpovědětVymazat